Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η Μητέρα και το παιδί προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής



Η Μητέρα αποτελεί το σύμβολο της αυταπάρνησης και της ανιδιοτελούς αγάπης. Είναι η πηγή της ζωής και σημείο αναφοράς για τη ζωή όλων μας. Είναι αλήθεια πως όσοι άνθρωποι έχουν την ευτυχία να απολαύσουν τη μητρική αγάπη, παραμένουν σε όλη τους τη ζωή πλημμυρισμένοι από τα μοναδικά συναισθήματα που τροφοδοτεί αυτή η σχέση και αντλούν δύναμη από αυτή.
Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, ο ρόλος της Μητέρας και η μητρότητα είναι αναγκαίο να προστατευθούν. Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε πρόσφατα η οργάνωση «Save the Children» για τις καλύτερες χώρες για να ζουν οι μητέρες, στις τρεις πρώτες θέσεις κατατάσσονται η Φιλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση μαζί  με τη Γαλλία.
Από το παραπάνω, αλλά κυρίως με βάση τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα
που όλοι βιώνουμε, είναι κατανοητό πως πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά ως προς την προάσπιση του ρόλου της μητέρας.
Ως πολιτεία, τώρα μάλιστα που αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης, οφείλουμε να προσφέρουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα δώσουν στις μητέρες το στήριγμα που χρειάζονται για να παρέχουν αγάπη και φροντίδα στα παιδία τους. Είναι βέβαιο πως μπορούμε πολλά να κάνουμε και είναι ευθύνη όλων μας να τα διεκδικήσουμε. Η προστασία της μητρότητας στη χώρα μας δεν αποτελεί μόνο κοινωνική, αλλά και εθνική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου