Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ναι Χατζηδάκη για το λιμάνι της Γλύφας σε Κοντογιάννη και Καστρινό

Τη διαβεβαίωση ότι το λιμάνι της Γλύφας (Τουριστικό καταφύγιο χωρητικότητας 101 σκαφών) αποτελεί για το Υπουργείο Ανάπτυξης έργο προτεραιότητας, έδωσε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στον Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό και στον Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη.
            Το έργο είναι προϋπολογισμού 11 εκατ. € και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης). Έργα στο νέο ΕΣΠΑ θα αρχίσουν να εντάσσονται από την 1η Ιουλίου και μετά.
            Τόσο ο κ. Κοντογιάννης όσο και ο κ. Καστρινός ανέπτυξαν τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα κατασκευής του έργου το οποίο θα αλλάξει τη μορφή της περιοχής και θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό ενώ θα αποτελέσει το πρόκριμα για τη δημιουργία δεκάδων θέσεων
εργασίας. Παράλληλα η λειτουργία του λιμανιού της Γλύφας θα καταστήσει πιο ελκυστικές τις υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες, θα εξυπηρετήσει τους λάτρεις των θαλασσίων σπορ παρέχοντας ασφάλεια στα σκάφη τους καθώς θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές καταφύγιο και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στα ακίνητα ολόκληρου του παραλιακού μετώπου κάνοντας πιο ελκυστικές τις επενδύσεις στην περιοχή. Φυσικά το νέο λιμάνι θα εξυπηρετεί και τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.
            Η σχετική μελέτη έχει ήδη λάβει την υπογραφή και της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη με την οποία είχε προηγηθεί συνάντηση. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί την κατασκευή του λιμανιού καθοριστική για την ασφάλεια της τουριστικής διαδρομής των σκαφών που πλέουν στο Ιόνιο.
            Ο κ. Χατζηδάκης αποδεχόμενος τα επιχειρήματα του Βουλευτή Ηλείας κ. Κοντογιάννη και του Δημάρχου Πηνειού κ. Καστρινού και τους διαβεβαίωσε ότι με την έναρξη της περιόδου ένταξης έργων στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) θα βάλει την τελική υπογραφή που απαιτείται για την δημοπράτηση του λιμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου