Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δεν απαιτείται η συμπλήρωση εκ νέου των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στο νέο έντυπο



Δεν απαιτείται η συμπλήρωση εκ νέου των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ στο νέο έντυπο του Υπ. Οικονομικών, με την προϋπόθεση ότι στο ηλεκτρονικό αρχείο που θα υποβληθεί από τις συνεταιριστικές οργανώσεις θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού IBAN κάθε δικαιούχου αγρότη. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλείος Βουλευτής είχε διαβιβάσει  την επιστολή του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας κ. Χρήστου Βαλιανάτου, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα κληθούν να καταθέσουν πάλι τις αιτήσεις, λόγω αλλαγής του εντύπου, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικό κόπο και κόστος καθώς θα πρέπει να γίνει εκ νέου προμήθεια και συμπλήρωση των εντύπων. Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει να μη γίνει καμία μεταβολή στο έντυπο των αιτήσεων επιστροφής του
ΦΠΑ για τους αγρότες, από τη στιγμή που ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία  κατάθεσης, όπως ορίζει η ΠΟΛ 1066/2-4-2013.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων, καθιερώθηκε νέο έντυπο «Δήλωσης-Αίτησης και αναλυτικής κατάστασης Δικαιολογητικών (έντυπο 010Α-ΦΠΑ, έκδοση 2014, Φ6 ΤAXIS),  για την επιστροφή ΦΠΑ, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών για χρήση από τους ενδιαφερόμενους. Με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι ειδικά για τις αιτήσεις επιστροφής που υποβάλλονται κατά το 2014 μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παλιό έντυπο με την προϋπόθεση ότι επί αυτού συμπληρώνεται ο αριθμός λογαριασμού IBAN του δικαιούχου αγρότη σε περίπτωση μεμονωμένης υποβολής, ενώ για τους συνεταιρισμούς αρκεί η αναφορά του αριθμού στο ηλεκτρονικό αρχείο που προσκομίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου