Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ταχύτεροι ρυθμοί στο κυβερνητικό έργο προς όφελος των πολιτών - Δήλωση Γιώργου Κοντογιάννη για το μήνυμα των εκλογών



 
Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα:

Τα μηνύματα από τις τρεις κάλπες της 25ης Μαΐου είναι σαφή:

1.    Η κυβερνητική σταθερότητα δεν αμφισβητείται. Τα μηνύματα των ευρωεκλογών δεν αλλάζουν τη σύνθεση της Βουλής και τη «δεδηλωμένη».
2.    Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη ανατροπή δεν επετεύχθη. Παρότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπάθησε σε μια έκρηξη λαϊκισμού να εκμεταλλευθεί τον ανθρώπινο πόνο και τις κοινωνικές αδικίες που προκάλεσε μια σκληρή οικονομική πολιτική,
δεν κατάφερε να μετατρέψει τις κάλπες της Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα. Και τούτο φαίνεται από το ότι δεν μπόρεσε να αυξήσει τον απόλυτο αριθμό των ψήφων του σε σχέση με το 2012, παρότι έταξε τα πάντα στους πάντες.
3.    Ο κίνδυνος για τη δημοκρατία από τη στροφή μέρους του εκλογικού σώματος προς το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ενισχύθηκε. Η αύξηση του ποσοστού της πρέπει να προβληματίσει όσους πιστεύουν στη δημοκρατία και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους θεραπεύοντας τα φαινόμενα που οδήγησαν στη δημιουργία της. Ενώ όσοι συνεχίζουν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πρέπει να καταλάβουν ότι δεν εκφράζουν απλά τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά συνειδητά στηρίζουν ένα φασιστικό κόμμα.
Όλα τα μηνύματα των χθεσινών εκλογών πρέπει να οδηγήσουν τη ΝΔ στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα τη φέρουν πιο κοντά στην κοινωνία και στις ανάγκες της και στη λήψη μέτρων που θα θεραπεύουν τις αδικίες που δημιούργησε η πολιτική προσπάθεια για αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας. Τώρα που τα οικονομικά μεγέθη βελτιώνονται και οι οικονομικοί στόχοι ο ένας μετά τον άλλον επιτυγχάνονται, πρέπει να βαδίσουμε με ταχύτερους ρυθμούς προς την κατεύθυνση αυτή ώστε ο λαός να μπορέσει να γευθεί τους καρπούς των θυσιών του. Πρέπει όλοι, και κυρίως οι δανειστές μας να καταλάβουν ότι όχι μόνο οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες θυσίες, αλλά και ότι και οι δικές τους πρωτοβουλίες για να μπει, επιτέλους, η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης, πρέπει να επιταχυνθούν. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Οι Έλληνες πρέπει να δουν έμπρακτα ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Δημάρχους που εξελέγησαν είτε στον πρώτο είτε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών- ιδιαίτερα δε στον Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ηλείας κ. Γαβριήλ Λιατσή για τον οποίο το αποτέλεσμα ήταν μια ιστορική δικαίωση- και να τους διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους σε κάθε διεκδικητική τους προσπάθεια που έχει ως στόχο την πρόοδο του τόπου μας. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που τους αναμένει.
Όσον αφορά το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών, θέλω να επισημάνω ότι χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα στον τόπο μας. Αν όλοι είχαν πιστέψει στη δυνατότητα νίκης του Ανδρέα Κατσανιώτη, τότε σήμερα η μεγάλη αλλαγή στην Περιφέρεια θα είχε επιτευχθεί.
Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στον κ. Κατσιφάρα στη νέα θητεία του στην οποία ελπίζω ότι θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ηλεία. Ο νομός μας αναμένει και θα διεκδικήσει δυναμικά όσα του αναλογούν. Δεν μπορεί να παραμένει ο «φτωχός συγγενής» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου