Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

H ρύθμιση για την Κυριακάτικη Αγορά της Ν. Μανωλάδας



Αποδεκτή έκανε την πρόταση των Βουλευτών Ηλείας κ.κ. Γιώργου Κοντογιάννη και Γιάννη Κουτσούκου, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική τροπολογία, για της κυριακάτικες αγορές, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Οι Ηλείοι Βουλευτές ζητούσαν  να υπάρξει ρητή αναφορά στις κυριακάτικες αγορές στο άρθρο 35 του Νομοσχεδίου «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», ώστε με απόφαση του Περιφερειάρχη μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κυριακάτικες λαϊκές αγορές που λειτουργούν έως σήμερα να συνεχίσουν με την ισχύουσα νομοθεσία.
Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Κοντογιάννης στην παρέμβαση του προς στον Υπουργό Ανάπτυξης, οι Κυριακάτικες αγορές αποτελούν έναν πετυχημένο, μακροχρόνιο θεσμό. Σε
ορισμένες περιοχές όπως στη Νέα Μανωλάδα, η Κυριακάτικη αγορά αποτελεί βασικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας καθώς ενισχύει το εισόδημα των αγροτών και των μικροπωλητών που συμμετέχουν. Συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και παρέχει ποικιλία και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές, τα οποία προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές.
Ο κ. Χατζηδάκης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του Γιώργου Κοντογιάννη, απεδέχθη την ουσία της τροπολογία, την οποία και ενέταξε ως νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 35, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά ως εξής:
«Με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, μετά από πρόταση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, καθορίζονται οι λοιπές υπαίθριες οργανωμένες αγορές και ιδίως οι κυριακάτικες αγορές παλαιοπωλών και συναφών επιτηδευματιών, οι αγορές συλλεκτών, οι αγορές βιβλίων, οι ειδικές παραδοσιακές τοπικές αγορές, και κάθε σχετική λεπτομέρεια για τη λειτουργία τους».

1 σχόλιο:

  1. Σε μια περίοδο που το παρεμπόριο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις , η βάση του κρύβετε στα παζάρια και τις λαϊκές αγορές προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στους νόμιμους πωλητές αυτών αλλά και στο στεγασμένο εμπόριο. Οι δύο βουλευτές του νομού μας μετρούν ψηφαλάκια αδιαφορόντας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των οικογενειών τους που παλεύουν με νύχια και με δόντια να πληρώνουν τους φόρους που ψηφίσατε εσείς στη βουλή .Λυπάμαι αφάνταστα γιατί φαίνεται ότι τελικά τίποτα δεν άλλαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή