Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ο σιδηρόδρομος θα φτάσει στην Ηλεία - Διαβεβαίωση του Προέδρου του ΟΣΕ στον Γιώργο Κοντογιάννη



Την διαβεβαίωση ότι ο σιδηρόδρομος θα φτάσει στην Ηλεία, έλαβε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε κ. Κωνσταντίνο Σπηλιώπουλο κατά τη συζήτηση στα πλαίσια της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφερόμενος στο ζήτημα της σύνδεσης λιμένων με σιδηρόδρομους, επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει και στις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπ. Υποδομών, για την ανάγκη αξιοποίησης του νοτιότερου χερσαίου τμήματος της χώρας ως την Καλαμάτα, σε σχέση με την αμφίδρομη ανάπτυξη του εμπορίου από την Αφρική και τη μεταφορά προϊόντων από εκεί, σε συνδυασμό με τους υπό κατασκευή οδικούς άξονες της Ολυμπίας Οδού και της Ιονίας Οδού, που  αποτελούν το μέσο για τη σύνδεση του δυτικού τμήματος της χώρας με την Ευρώπη.

Απαντώντας στον Γιώργο Κοντογιάννη, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ ανέφερε ότι έχουν υπογραφεί δύο μελέτες για το σιδηρόδρομο της Ηλείας, η μία αφορά στο τμήμα από την Πάτρα μέχρι τα Καβάσιλα και η άλλη στο τμήμα από τα Καβάσιλα μέχρι την Ολυμπία και σύντομα, εντός του Δεκεμβρίου, θα υπογραφεί και η 558 για το τμήμα Πύργος - Καλαμάτα. Το δίκτυο αυτό θα εξυπηρετήσει και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και άλλες δραστηριότητες που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα και τον τουριστικό. Η γραμμή θα είναι κανονικού εύρους, αρκετά υψηλών ταχυτήτων, δημιουργώντας ένα σύγχρονο δίκτυο συμβατό με τα διευρωπαϊκά δίκτυα.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου