Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Να δοθεί και στην ορεινή Ηλεία οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης στα σχολεία



Να συμπεριληφθεί και η Ηλεία στους αποδέκτες της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στην κάλυψη των δαπανών θέρμανσης στα σχολεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή o Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως στις ορεινές περιοχές της Ηλείας κατά τους χειμερινούς μήνες σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγo αυτό ζήτησε από τον Υπουργό κ. Μιχελάκη, εν όψει και τις επερχόμενης κακοκαιρίας, να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να λάβουν άμεσα την οικονομική ενίσχυση τα σχολεία των περιοχών αυτών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 8.000.000,00 € προς όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων.
Ωστόσο από την Απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 48444 και ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2013, στην οποία καταγράφονται αναλυτικά οι Δήμοι στους οποίους κατανέμεται το παραπάνω ποσό για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης, απουσιάζουν οι ορεινές περιοχές της Ηλείας, όπου τους χειμερινούς μήνες καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Για ποιο λόγο δεν περιλαμβάνονται Δήμοι της Ηλείας στους Δήμους στους οποίους κατανέμεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων;
2.    Με ποιον τρόπο θα ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι της Ηλείας, στους οποίους περιλαμβάνονται ορεινές περιοχές, ως προς την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης των σχολείων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου