Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων από το Υπ. Οικονομικών στο ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο διορθωτικών κινήσεων το Υπουργείο Οικονομικών στο ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ των αγροτών.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος διαβίβασε την επιστολή του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Νομού Ηλείας κ. Χρήστου Βαλιανάτου, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα προβλήματα που έχουν ανακύψει ως προς την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη: «Η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικών Εσόδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ΔΟΥ που έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νέου συστήματος ελέγχου επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος αλλά και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα που εντοπίζονται στις προβλεπόμενες διαδικασίες και να προβεί σε αναγκαίες παρεμβάσεις που τυχόν απαιτούνται, ενώ παράλληλα μεριμνά διαρκώς, στο μέτρο του δυνατού, για την ενίσχυση των υπηρεσιών της με το αναγκαίο προσωπικό, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες που θεωρούνται κρίσιμες για την είσπραξη δημοσίων εσόδων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου και να εξυπηρετούνται άμεσα με αποτελεσματικά οι φορολογούμενοι πολίτες».
Κατά τα λοιπά το Υπ. Οικονομικών εμμένει στο ισχύον σύστημα, χωρίς να προτείνεται κάποια συγκεκριμένη προσαρμογή του προς όφελος των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου