Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Στον ΕΛΓΑ οι ζημιές από τη χαλαζόπτωση το Νοέμβριο



Στις διαδικασίες αποζημίωσης που προβλέπει ο ΕΛΓΑ εντάσσονται οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες πατάτας, ελιάς και κηπευτικών από τη χαλαζόπτωση στις 24 Νοεμβρίου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης με την Ερώτησή του ζητούσε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση (στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών) και τις έντονες βροχοπτώσεις που
σημειώθηκαν σε ολόκληρη την Ηλεία.
            Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο: «Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2013 σε πατατοκαλλιέργειες, καλλιέργειες κηπευτικών και σε ελαιοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών Π.Ε. Ηλείας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.
Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει αμέσως μετά τη λήξη υποβολής δηλώσεων. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου