Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Σε πορεία αναγνώρισης οι ιαματικές πηγές της Ηλείας



Για την πορεία η οποία ακολουθείται προκειμένου να αναγνωριστούν οι ιαματικές πηγές της Ηλείας, ενημέρωσε η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή στην οποία επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναγνώρισης των ιαματικών πηγών της Ηλείας, ώστε ο Νομός μας να μην μένει εκτός του χάρτη των ευρωπαϊκών περιοχών που προσφέρουν λουτροθεραπεία και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η λουτροθεραπεία γίνεται διασυνοριακή από τις 24 Οκτωβρίου.
            Ο Ηλείος Βουλευτής τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες αναγνώρισης της υδροθεραπείας ως πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και κατά
συνέπεια και την αναγνώριση των ιαματικών περιοχών, όπως έχουν κάνει τα υπόλοιπα κράτη, αλλιώς η Ηλεία δεν θα ενταχθεί στο πλαίσιο των επιλογών των 24.000.000 ευρωπαίων πολιτών που επισκέπτονται ιαματικά λουτρά κάθε χρόνο.
Στην απάντησή της η Υπουργός Τουρισμού, διαβιβάζει έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου κ. Γρηγόρη Δούνη, στο οποίο αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων:
«Καθόσον αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης του φυσικού πόρου της Ιαματικής Πηγής Κυλλήνης ως ιαματικού, σας γνωρίζουμε ότι η μισθώτρια έχει συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης μελετών για την αναγνώριση της εν λόγω πηγής ενώ έχουν ήδη ληφθεί δείγματα και έχουν διενεργηθεί  οι αναλύσεις τους…
…Όσον αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης των φυσικών πόρων ως ιαματικών τόσο για τις ιαματικές πηγές Καϊάφα (Ανιγρίδων Νυμφών και Γερανίου) όσο και του Κουνουπελίου, σας γνωρίζουμε ότι η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) έχει αναθέσει τις απαραίτητες μελέτες, έχουν ήδη ληφθεί δείγματα και έχουν διενεργηθεί οι σχετικές αναλύσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 3498/2006 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Οι φάκελοι για την αναγνώριση των φυσικών πόρων ως ιαματικών των παραπάνω πηγών, θα κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΤ, εντός του χρονικού πλαισίου που τίθεται σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου