Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εξετάζει το Υπ. Δημοσίας Τάξεως την οικονομική διευκόλυνση για τις ανανεώσεις αδειών κυνηγετικών όπλων



Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως εξετάζει τρόπους ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που έχει προκύψει με τα «ληγμένα» όπλα, συνεκτιμώντας τα προβλήματα των πολιτών που ανακύπτουν λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας στον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, με την οποία ζητούσε να υπάρξει οικονομική διευκόλυνση προς τους κυνηγούς προκειμένου να ανανεώσουν τις Άδειες Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (ΑΚΚΟ)
Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Κοντογιάννης, το φαινόμενο των «ληγμένων» ή
αδήλωτων όπλων έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Η επιβολή προστίμου 120 ευρώ για όσους δεν ανανέωσαν την άδεια πριν τη λήξη της αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα και για την δήλωση ενός αδήλωτου κυνηγητικού όπλου αλλά και για την ανανέωση της άδειας.
Με δεδομένο ότι η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με το 2011 (οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος) και καθώς πολλοί κυνηγοί διαθέτουν περισσότερες από μία άδειες που πρέπει να ανανεώσουν, θα ήταν σκόπιμο να αναζητηθούν τρόποι ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοχοι όπλων πχ να τους δίνεται η δυνατότητα του διακανονισμού της πληρωμής των οφειλόμενων ποσών.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως αναφέρει τα εξής:
«Συνεκτιμώντας τα προβλήματα των πολιτών που ανακύπτουν λόγω της οικονομικής συγκυρίας την οποία διέρχεται η χώρα και το περιεχόμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. συνάδελφος, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας μελετάται το συγκεκριμένο ζήτημα και αναμένεται η υποβολή εμπεριστατωμένης εισήγησης, προκειμένου να συσχετισθεί με τα λοιπά συναφή στοιχεία που άπτονται εκφάνσεων αυτού, ώστε να εκδηλωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτησή του, κατά τον πλέον ενδεδειγμένο και πρόσφορο τρόπο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου