Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων




Την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα αναφορικά τόσο με τα υφιστάμενα χρέη (που προέρχονται από τον Δήμο Αλιφείρας) όσο και με τις ανάγκες της περιοχής, ειδικά μετά την υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατανείμει μέσω της Συλλογικής Απόφασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων του Νομού Ηλείας για το έτος 2012 το ποσό των 548.840 ευρώ και για το έτος 2013 έως σήμερα το ποσό των 84.420 ευρώ για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Ωστόσο ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προέρχεται από τρεις πρώην Δήμους, εκ των οποίων ο πρώην Δήμος Αλιφείρας, ο οποίος είχε οφειλές ύψους 3.500.000 ευρώ που ακόμα και σήμερα αυξάνονται. Το μεγαλύτερο δε μέρος τους προέρχεται από τελεσίδικές δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί άνω των 1.700.000 ευρώ για εξόφληση χρεών, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων να διοχετευθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα, παρά τη δεινή οικονομική του κατάσταση, ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε χρηματοδότηση έργων αναγκαίων για την περιοχή, ύψους 600.000 ευρώ.
Ωστόσο και οι παρεμβάσεις αυτές δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής, οι οποίες είναι μεγάλες, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή λόγω της υπερχείλισης του Αλφειού.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων για την επίλυση των οξέων προβλημάτων αναφορικά τόσο με τα υφιστάμενα χρέη όσο και με τις ανάγκες της περιοχής, ειδικά μετά την υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού»;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου