Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Παρέμβαση στη Βουλή για το ΦΠΑ των αγροτών



Σε παρέμβαση στη Βουλή για το ΦΠΑ των αγροτών προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με Αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην Αναφορά ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε την επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας-Οργάνωση Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας-Κορινθιακής Σταφίδας, στην οποία καταγράφεται το ζήτημα που έχει προκύψει από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία οι συνεταιριστικές οργανώσεις πρέπει να στείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
ηλεκτρονικές καταστάσεις με το πλήθος και την αξία των φορολογούμενων παραστατικών ανά ομοειδή καλλιέργεια. Οι ηλεκτρονικές καταστάσεις πρέπει να σταλούν μέσω των Ενώσεων με το πρόγραμμα GΑΙA Επιχειρείν ή  μέσω της υπογραφής συμβάσεων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με δεδομένο ότι:
α)  Στην Ηλεία καμία Ένωση δεν έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
β) Για να υπογράψει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός-Ομάδα Παραγωγών την  σύμβαση, θα πρέπει, με βάση τον  τιμοκατάλογο σύμβασης, να κρατήσει 20 ευρώ από κάθε παραγωγό-τα χρήματα δε,  των παραγωγών θα κατατεθούν σε ανέγκλητο λογαριασμό,
ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν μια λύση, καθώς δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε επί πλέον οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, οι οποίο βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ όπως αναφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός η συγκεκριμένη διαδικασία είναι βέβαιο πως θα καθυστερήσει τελικά την επιστροφή των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου