Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για τα σεισμόπληκτα 2008



Τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά, πρώτον, με την ενίσχυση του προϋπολογισμού για τα σεισμόπληκτα 2008 και δεύτερον, με την επανέναρξη της έκδοσης οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ Πύργου, ζητά να πληροφορηθεί ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Υποδομών και Οικονομικών.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καθώς υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι δεν έχουν λάβει είτε καθόλου είτε μέρος της Κρατικής Αρωγής που δικαιούνται, γεγονός που επιτείνει την ήδη βεβαρημένη οικονομική τους κατάσταση.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
    «Σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρου Καλογιάννη, σε Ερώτηση που κατέθεσα με α.π 5426/21.12.12  σχετικά με την κατανομή χρημάτων για τους σεισμόπληκτους από την ΠΔΕ:
«Το Υπουργείο έχει ζητήσει την αύξηση του Προϋπολογισμού από 125.000.000 ευρώ σε 180.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκαίων αποζημιώσεων και θα προχωρήσει στην πληρωμή των οφειλών μόλις διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις».
Επίσης, άλλο ένα ζήτημα που έχεi προκύψει αφορά στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Από τον Απρίλιο 2012 το ΤΑΠ Πύργου έχει σταματήσει την έγκριση οικοδομικών αδειών, μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσιών Έργων. Ωστόσο, η διακοπή αφορά και στις περιπτώσεις εκείνες που οι αιτούντες σεισμόπληκτοι θέλουν να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση με δικά τους χρήματα και όχι με την χρήση της Κρατικής Αρωγής.
Σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσα με α.π 1707/14.9.12 έλαβα απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρο Καλογιάννη, η οποία επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Λόγω του γεγονότος ότι εκκρεμεί μεγάλος αριθμός πληρωμών βεβαιωμένων οφειλών σε πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ) σε διάφορες περιοχές της χώρας και έως ότου εγκριθεί η επαναχρηματοδότηση του έργου, το Υπουργείο με την υπ. αριθμ. οικ/Φ.Δ.20.5.7/11.04.2011 έγγραφο είχε αποφασίσει την αναστολή της έκδοσης Διοικητικών Πράξεων, πέραν των ορίων των εγκεκριμένων προϋπολογισμών και πιστώσεων κάθε έργου που διαχειρίζονται».

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Τελικά θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων του Νομού Ηλείας από 125.000.000 ευρώ σε 180.000.000 ευρώ;
  2. Πότε θα ξεκινήσει και πάλι η έκδοση οικοδομικών αδειών από το ΤΑΠ (ΤΑΣ) Πύργου;
  3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση των υπολειπόμενων δόσεων της Κρατικής Αρωγής στους δικαιούχους»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου