Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δήλωση για τα γεγονότα της Μανωλάδας

Ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τα όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα από μεμονωμένο παραγωγό αποτελούν ντροπή για τη σύγχρονη Ελλάδα. Η δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί αυτεπαγγέλτως και να τιμωρήσει αυστηρά  και παραδειγματικά τους δράστες που εκτός από τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος δύστυχων μεταναστών, που το μόνο που αναζητούσαν είναι ένα μεροκάματο, δυσφήμισαν διεθνώς την Ελλάδα και υπονόμευσαν μια αγροτική - επιχειρηματική δραστηριότητα που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος.
Καλώ τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών να αναλάβουν πρωτοβουλία για να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αφορά:
  1. Στο εργασιακό καθεστώς που ισχύει στην συγκομιδή της φράουλας αλλά και
    άλλων εποχικών προϊόντων όπως η ελιά, τα ροδάκινα κ.α.
  2. Το καθεστώς διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών γης.
Η πολιτεία πρέπει να εξετάσει τις προτάσεις των Ομάδων Παραγωγών φράουλας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
Αλλά και οι «θερμόαιμοι» που μέσω Διαδικτύου καλούν τους πολίτες σε μποϊκοτάζ της φράουλας θα πρέπει να σκεφθούν μήπως τελικά με τη στάση τους το μόνο που εξυπηρετούν είναι να ενισχύσουν τους ανταγωνιστές της ελληνικής φράουλας δηλαδή τους Τούρκους και τους Ισπανούς.
Η κατάσταση είναι, λοιπόν, πραγματικά κρίσιμη και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο μπορεί να γίνει και αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολλές πλευρές. Με αυτό το δεδομένο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, με ψυχραιμία, μακριά από κομματικές κορώνες και οικονομικά συμφέροντα, και με γνώμονα τόσο την προστασία των εργατών όσο και τη διατήρηση μιας κερδοφόρου για την ελληνική οικονομία παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας, που ήδη με τα τελευταία γεγονότα έχει δεχθεί πλήγμα, οφείλουν να αναζητήσουν άμεσα λύση και να δώσουν τέλος σε ένα πρόβλημα που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου