Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Εξωφρενικό και απαράδεκτο το κλείσιμο του τελωνείου Κατακόλου

          Αδιανόητη πολιτικά και απαράδεκτη ηθικά, χαρακτήρισε  ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Γιώργος Κοντογιάννης, οποιαδήποτε πρόθεση του Υπ.Οικονομικών για κλείσιμο ή συγχώνευση του τελωνείου Κατακόλου στο μήνυμα που απέστειλε στη σύσκεψη που διοργανώθηκε για το εν λόγω θέμα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το Δήμο Πύργου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας.
            Το κείμενο του μηνύματος του κ. Κοντογιάννη έχει ως εξής:

«Η Ηλεία, τα δύο τελευταία χρόνια έχει δεχτεί απανωτά πλήγματα σε ό,τι σχετίζεται με τις υποδομές και την ανάπτυξή της. Όλα τα μεγάλα έργα έχουν σταματήσει, η διέλευση της Ολύμπιας Οδού από την Ηλεία τίθεται εν αμφιβόλω  όπως και η τύχη του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Είναι σαφές πως η Κυβέρνηση, αντί να μεριμνήσει ειδικά για την Ηλεία, στοχεύει στην υποβάθμισή της. Και η απόφαση για κατάργηση του τελωνείου Κατακόλου, είναι άλλο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, με συνεχείς παρεμβάσεις μου προς τον Υπουργό Οικονομικών μέσω της κονοβουλευτικής οδού, ζήτησα να εξαιρεθεί η Ηλεία, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκων που επικρατούν σε αυτή, από οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση τελωνείου, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που έχουν αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο.
Άλλωστε θεωρώ αδιανόητη πολιτικά και απαράδεκτη ηθικά οποιαδήποτε συζήτηση για κλείσιμο ή συγχώνευση του τελωνείου ενός λιμένα που υποδέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο.
Ελπίζω πραγματικά η σημερινή συνάντηση, αν και γίνεται με χρονική καθυστέρηση καθώς το ζήτημα για την κυβέρνηση θεωρείται  λήξαν, να συμβάλει στην ανατροπή μιας απόφασης που είναι επιζήμια για τον τόπο μας. Θέλω να επαναλάβω ότι προσυπογράφω οποιαδήποτε απόφαση λάβετε που ως στόχο θα έχει την αποτροπή της εξωφρενικής και ακατανόητης απόφασης σε βάρος του Κατακόλου και της Ηλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου