Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον μη εμβολιασμό του 40% των παιδιών στην Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης eproini.gr της τοπικής εφημερίδας της Ηλείας «ΠΡΩΙΝΗ»:
«Η οικονομική κρίση φέρνει μαζί της μία ακόμα τραγική απόρροια. Εκατοντάδες παιδιά στη Δυτική Ελλάδα μένουν χωρίς τον απαραίτητο εμβολιασμό.
Η πολιτική που έχει ακολουθηθεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υγείας, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους γονείς, που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Κατ’ αρχήν η πρόσβαση των γονέων σε δωρεάν εμβόλια είναι πολύ δύσκολη, καθώς και μετά την ενεργοποίηση του ΕΟΠΠΥ τα ραντεβού που κλείνονται είναι πολύ μακρινά. Επίσης πλέον επειδή πολλοί γονείς είναι άνεργοι, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και έτσι δεν έχουν πρόσβαση στα ασφαλιστικά Ταμεία. Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει να αποταθούν σε ιδιώτες γιατρούς για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Η οικονομική δυνατότητα όμως δεν υπάρχει, και έτσι τα παιδιά στερούνται του απαραίτητου εμβολιασμού.
Σύμφωνα με το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Κωστακιώτη, που μίλησε, υπολογίζεται ότι σε ποσοστό 40% δεν κάνουν πλέον τα απαιτούμενα εμβόλια στα παιδιά.
Και η κατάσταση γίνεται τραγικότερη, καθώς ο μη εμβολιασμός είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τα κρούσματα επιδημιών, κυρίως στα σχολεία, της Δυτικής Ελλάδας. Μετά από χρόνια θα κάνουν πάλι την εμφάνισή τους επιδημίες όπως ιλαράς, φυματίωσης ή ηπατίτιδας. Υπολογίζεται ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν σε επίπεδα των δεκαετιών του 1950 και 1960».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της χώρας καθώς και σε άλλες περιοχές παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου