Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στον «αέρα» τα 13 ΣΧΟΟΑΠ της Ηλείας λόγω καθυστερήσεων √ Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης


            Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προέβη στην απένταξη του συνόλου των 13 πράξεων ΣΧΟΟΑΠ από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2000-2006 στις 19 Απριλίου 2010, σύμφωνα με την απάντηση τού αρμόδιου Υφυπουργό κ. Π. Ρήγα στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

            Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, λόγω καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν τόσο στη διαδικασία ανάθεσης όσο και στην υλοποίηση των μελετών αυτών, η ολοκλήρωση της εκπόνησής τους καθίστατο αδύνατη  εντός των χρονικών ορίων επιλεξιμότητας δαπανών της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2000-2006 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 4.4 είχαν ενταχθεί 13 μελέτες ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ Δήμων του Νομού Ηλείας.
            Από τα παραπάνω προκύπτουν τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, η οποία την ίδια ώρα που προχωρούσε στην ανακοίνωση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, το οποίο ακόμα παραμένει στα χαρτιά, άφηνε να χαθεί μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη του Νομού μας.
            Αυτή τη στιγμή τα 13 ΣΧΟΟΑΠ της Ηλείας βρίσκονται στον «αέρα». Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Ρήγας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να προωθήσει την ένταξή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιόνιων Νήσων 2007-2013. Για το σκοπό αυτό, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αξιολογεί τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον πρόσφατο Νόμο 2852/2010, έτσι ώστε με γνώμονα και τις διαδικασίες που προβλέπονται από το σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην έκδοση πρόσκλησης για την υποβολή των σχετικών προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου