Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Να λυθεί επιτέλους το οικονομικό και διοικητικό πρόβλημα του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού



            Νέα Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, λόγω διοικητικού αδιεξόδου και υπέρογκων χρεών, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
            Είναι η πολλοστή φορά που ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης επανέρχεται στο θέμα, καθώς από τις μέχρι τώρα απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών φαίνεται η απροθυμία της Κυβέρνησης να παρέμβει για να δώσει λύση στο θέμα. 
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

            «Απελπιστική είναι η κατάσταση αναφορικά με τον ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, καθώς τα χρέη σε συνδυασμό με το διοικητικό αδιέξοδο έχουν οδηγήσει τον Οργανισμό σε πλήρη αδράνεια.
            Ως προς το διοικητικό αδιέξοδο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδιαφορία των ιθυνόντων οι οποίοι δεν έχουν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ, ενώ ήδη έχουν περάσει επτά μήνες από τότε που αυτές υποβλήθηκαν. Όλο αυτό το διάστημα οι καταθέσεις του υπό παραίτηση προέδρου Ανδρέα Παναγιωτόπουλου καθώς και παλαιότερων προέδρων παραμένουν δεσμευμένες από το ΙΚΑ, προς το οποίο υπάρχει μεγάλο χρέος από τον ΓΟΕΒ.
            Η ειδική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα απαλλάσσονται των ευθυνών τα μέλη του ΔΣ των οργανισμών, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία, δεν έχει ακόμα ψηφιστεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην θέλει κανείς να αναλάβει την ευθύνη της διοίκησης του ΓΟΕΒ.
            Το γεγονός ότι ο ΓΟΕΒ παραμένει χωρίς διοίκηση για τόσο μεγάλο διάστημα έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι ΤΟΕΒ και αρδευτές να μην πληρώνουν τις απαιτούμενες εισφορές, ενώ φέτος για πρώτη φορά δεν υποβλήθηκε το έγγραφο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για πρόσληψη εποχικού προσωπικού.
            Ως προς το ζήτημα των χρεών, σημειώνω πως εδώ και μήνες, με Ερωτήσεις και Αναφορές που έχω καταθέσει προς τα αρμόδια Υπουργεία, ζητώ να υπάρξει μεσολάβηση της Κυβέρνησης ώστε να υπάρξει διακανονισμός των χρεών με τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ κλπ. η οποία από τις απαντήσεις που λαμβάνω φαίνεται απρόθυμη να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.      Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να λυθεί το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού;
2.      Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να επιτευχθεί διακανονισμός των χρεών του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού προς το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ και άλλους φορείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου