Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έως τα μέσα του 2012 θα προσληφθούν οι επιτυχόντες της 8Κ/2008 στο ΙΚΑ Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Κοντογιάννη


            Οι προσλήψεις των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008 στο ΙΚΑ θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2012, σύμφωνα με την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, που  συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

  Ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας ζητούσε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος εκατοντάδων επιτυχόντων στην προκήρυξη 8Κ/2008, οι οποίοι ενώ παραμένουν αδιόριστοι, παρακάμπτονται καθώς  με βάση το άρθρο 12 του ν. 3899/2010, οι αδιόριστοι της Αγροτικής Τράπεζας επιτυχόντες στην προκήρυξη 9Κ/3008 διορίζονται στο ΙΚΑ προς άμεση κάλυψη των αναγκών του. Με άλλα λόγια προσλαμβάνονται στο ΙΚΑ οι επιτυχόντες στην Αγροτική Τράπεζα, με μεταγενέστερη προκήρυξη, όταν οι επιτυχόντες στο ΙΚΑ, προγενέστερης προκήρυξης, αναμένουν ακόμα την πρόσληψή τους.

 Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Ομιλία του τόνισε ότι στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζεται ακόμα και η αρχή της ισότητας του άρθρου 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος. Πρόκειται για διακριτική και δυσμενή μεταχείριση σε βάρος πολιτών οι οποίοι, χωρίς να υπάρχει καμία λογική εξήγηση, χάνουν τη σειρά τους στο διορισμό από τους επιτυχόντες σε άλλη προκήρυξη για θέσεις ενός φορέα που δεν ανήκει καν στον ίδιο κλάδο.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Κοντογιάννη η πρόταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2008 για πρόσληψη στο ΙΚΑ παραβιάζει και την αρχή της αξιοκρατίας και της διαφάνειας καθώς:
 Πρώτον, οι επιτυχόντες στην 9Κ/2008 πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια και όχι αυτά που προβλέπονται στην προκήρυξη 8Κ/2008, ενώ υστερούν σε εξειδικευμένες γνώσεις σε ασφαλιστικά ζητήματα.
Δεύτερον, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, οι επιτυχόντες στην 9Κ υπολείπονται κατά πολύ στα μόρια -κατά συνέπεια ίσως και στα προσόντα- από τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008.
Τρίτον, παραβιάζεται η λειτουργία του ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα καθώς η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση παρεμβαίνει στη διαδικασία των προσλήψεων οι οποίες ορίζονται, ελέγχονται και αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ.
Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής Ηλείας κάλεσε τον κ. Κουτρουμάνη να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση που να προβλέπει την απορρόφηση όλων των διοριστέων της προκήρυξης 8Κ/2008 και μάλιστα κατά προτεραιότητα σε σχέση με τους διοριστέους της ΑΤΕ, καθώς η 9Κ/2008 σε ένα σημαντικό βαθμό έχει διακόψει τη διαδικασία πρόσληψης των διοριστέων της 8Κ/2008.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας στην απάντησή του ανέφερε ότι τα οριστικά αποτελέσματα της 9Κ/2008 βγήκαν νωρίτερα από τα οριστικά αποτελέσματα της 8Κ/2008 και επειδή υπήρχε μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη θέσεων στο ΙΚΑ, προτάχθηκαν οι επιτυχόντες της 9Κ έναντι της 8Κ. Τέλος διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Ηλείας ότι με το ρυθμό αποχωρήσεων που υπάρχει λόγω συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ, οι προσλήψεις των επιτυχόντων της 8Κ/2008 θα ολοκληρωθούν πολύ συντομότερα από ότι προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών (τέλη 2013), ίσως και μέχρι τα μέσα του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου