Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Υλοποιείται το «Καλάθι προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας» μετά από πρόταση Κοντογιάννη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


            Την πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη για δημιουργία «Καλαθιού προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας» στην οποία δεσπόζουσα θέση θα έχουν τα προϊόντα της Ηλείας υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ξεκινά Ανοικτή διαβούλευση με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της (www.pde.gov.gr) κειμένου βασικών θέσεων επί του οποίου ζητούνται οι παρατηρήσεις όλων των εμπλεκομένων παραγωγικών φορέων αλλά και των μεμονωμένων παραγωγών.

            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε καταθέσει Ερώτηση με Α.Π 6592 στις 24 Νοεμβρίου 2010, με την οποία ζητούσε την ένταξη των αγροτικών προϊόντων της Ηλείας στα επιδοτούμενα από τη Ε.Ε «καλάθια» που θα δημιουργηθούν σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, τονίζοντας πως η παραπάνω πρόταση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας των πυρόπληκτων περιοχών και ειδικά της Ηλείας, η οποία φημίζεται για την παραγωγή προϊόντων όπως λάδι, σταφίδα, ντομάτα κ.α.
            Στην απάντησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε τον κ. Κοντογιάννη για την ένταξη προϊόντων της Ηλείας στο «καλάθι προϊόντων» της Δυτικής Ελλάδας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παράγει πλήθος αγροτικών προϊόντων, ο δε Νομός Ηλείας κατέχει δεσπόζουσα θέση σε μια σειρά από τα προϊόντα αυτά. Όπως είναι φανερό τα προϊόντα του Ν. Ηλείας θα έχουν την δική τους θέση στο «καλάθι» των προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου