Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

«Νίπτει τας χείρας» της η Κυβέρνηση για τα προβλήματα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού



            Εμπαίζει η Κυβέρνηση τους αγρότες και τους υπευθύνους του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, όπως φαίνεται από την απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης  στην Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη.
            Η Κυβέρνηση με πρόσχημα τους νόμους, δεν φαίνεται διατεθειμένη να βοηθήσει ουσιαστικά στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού.

            Ως προς το διοικητικό πρόβλημα που έχει ανακύψει, ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει πως δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς, όπως αναφέρει, η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα επιλύσει το διοικητικό αδιέξοδο του εν λόγω ΓΟΕΒ είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου.
            Η δε δίμηνη παράταση που προσφέρεται ως λύση για τα χρέη προς το ΙΚΑ μόνο ως «αστείο» μπορεί να εκληφθεί, αφού δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο στην διαιώνιση της κατάσταση. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κλείνοντας, επαναλαμβάνει το στερεότυπο μοτίβο της Κυβέρνησης, πως η κάλυψη των οφειλών του ΓΟΕΒ προς το ΙΚΑ ή της επιχειρήσεις κοινής ωφελείας όπως η ΔΕΗ, βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και πως οι ΓΟΕΒ μπορούν μόνο με απευθείας συνεννόηση με το ΙΚΑ ή την ΔΕΗ, ως ανωνύμου εταιρείας, να διευθετήσουν τις οφειλές τους. Μια φράση που ρίχνει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις ελπίδες των αγροτών για επίλυση του οικονομικού αδιεξόδου του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, εν όψει μάλιστα και της έναρξης της αρδευτικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου