Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Κοντογιάννης: Κρυφή ατζέντα Τσίπρα και για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας


«Ο κ. Τσίπρας δεν ξεκαθαρίζει τις θέσεις του ακόμα και για προβλήματα που έχει προκαλέσει ο ίδιος στην ελληνική πολιτική σκηνή, όπως επί παραδείγματι για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Το αντίστοιχο προηγούμενο του 1990 το θυμόσαστε… Όταν το 1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την ανοχή των άλλων κομμάτων επέλεξε να πάμε σε εκλογές με τη συγκεκριμένη διαδικασία, επειδή δεν μπορούσαν να προκληθούν εκλογές με άλλο τρόπο, αφού είχαν γίνει ήδη εκλογές και για εθνικά και για οικονομικά ζητήματα, πήγαμε σε εκλογές και το πρώτο που έκανε ήταν να πει ότι «εγώ θα στηρίξω για Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».  Ο οποίος δέχθηκε γιατί η εκλογή του περνούσε και μέσα από το λαό. Θα ενέκρινε ο λαός την εκλογή του (Καραμανλή) στην Προεδρία. Ακόμα και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας, ένα ζήτημα που προκάλεσε ο ίδιος, κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Έχει κρυφή ατζέντα για όλα. Και για την οικονομία αλλά και για τα ζητήματα των θεσμών. Γιατί λοιπόν πρέπει ο λαός να εμπιστευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δεν ανοίγει τα «χαρτιά» του και στηρίζεται μόνο σε υποσχέσεις;

Ξέρω είναι σκληρή, πονάει η αλήθεια, αλλά ο λαός πρέπει να σκεφθεί ότι υπάρχουν κόμματα που του λένε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι, και υπάρχουν και κόμματα που τους αρέσουν οι υποσχέσεις, στηρίζονται στο λαϊκισμό. Ο ελληνικός λαός όμως πρέπει να καταλάβει ότι δεν δικαιούται την άγνοια. Η άγνοια πλέον δεν δικαιολογείται”.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη στον «Alpha 9,89», στον δημοσιογράφο Γιάννη Σαραντάκο (13-01-15)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου