Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Προστασία του θεσμικού πλαiσίου για το κυνήγι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος


Την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για το κυνήγι, έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με αφορμή το Ενημερωτικό Δελτίο που εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για τους κινδύνους που απειλούν την κυνηγετική δραστηριότητα και προκύπτουν από το Κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως το κυνήγι είναι ένα ζωντανό κύτταρο για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, καθώς συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην εισοδηματική τόνωση μειονεκτικών περιοχών. Επίσης, είναι πλέον αποδεκτό πως το κυνήγι και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες αλλά συμβατές και αλληλοσυμπληρούμενες. Οι κυνηγοί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ συμβάλλουν στην προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της χώρας. Σε περιοχές μάλιστα που αναπτύσσεται νόμιμα το κυνήγι πολύ δύσκολα έχουμε καταστροφές στα δάση από πυρκαγιές αφού οι ίδιοι οι κυνηγοί προστατεύουν το χώρο που κυνηγούν.
Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυνηγητικές οργανώσεις στη σύγχρονη εποχή είναι πολλές, με βασικότερη την ανάγκη να αντιληφθεί η κοινωνία πως ο κυνηγητικός κόσμος δεν δρα εναντίον της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα η δραστηριότητα που αναπτύσσει συμβάλει στη διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς και στην αειφόρο ανάπτυξη.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, προκαλώντας με το πρόγραμμά του την αγανάκτηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο εναντίον των πολιτών, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος
Όπως σωστά επισημαίνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Ομοσπονδίας: «Η ουσιαστική κατάργηση του κυνηγίου στη χώρα μας από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πηγάζει από μία ιδεοληψία, δεν έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αντίθετα επιβαρύνει ουσιαστικά το περιβάλλον και στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αφαιρεί ετησίως ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ (1,5 δις) από την πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα, όχι την μείωση αλλά την αύξηση της ανεργίας.
Πρέπει να τονίσουμε με έμφαση ότι η πολιτική για το κυνήγι που προγραμματίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση παραγνωρίζει, δυστυχώς, το γεγονός ότι στις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου, το κυνήγι συνεχίζει να αποτελεί μέρος συλλογικών αξιών, κουλτούρας, αλλά και πολύτιμο στοιχείο κοινωνικής συνοχής».
Κατόπιν τούτων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει είναι να προστατευθεί το κυνήγι, ως παράγοντας της αειφόρου ανάπτυξης, εντός όμως συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο θα προστατεύει το περιβάλλον αλλά δεν θα ανακόπτει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, που αφορά περίπου 200.000 πολίτες. Επομένως χρειάζονται βελτιωτικές ρυθμίσεις στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο κι όχι ρηξικέλευθες ενέργειες που έχουν απλά ως στόχο τον εντυπωσιασμό και μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου