Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Να αυξηθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων


Να αυξηθεί η χρηματοδότηση που προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανέργων, για τη δημιουργία επιχειρήσεων, ζητούν με παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στον Βουλευτή Τρικάλων κ.Ηλία Βλαχογιάννη.
            Πριν το κλείσιμο της Βουλής είχε κατατεθεί σχετική Ερώτηση με την οποία οι Βουλευτές επεσήμαιναν ότι η χρηματοδότηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μειώθηκε κατά περίπου 90%, συγκριτικά με την προηγούμενη, ήτοι: από 456 εκατομύρια ευρώ, που ήταν, μειώνεται σε 50 εκ.
            Επίσης, σχετικά με την επιδότηση ανέργων για τη δημιουργία επιχειρήσεων,
το ποσό χρηματοδότησης, θα επαρκέσει ΜΟΝΟ για το 5%, περίπου, των αιτούμενων, ΚΑΘΩΣ,  συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη δράση, οι δικαιούχοι αυξάνονται κατά 800%, ενώ ο προϋπολογισμός παραμένει πρακτικά ίδιος. 
            Η μεγάλη κρίση που βιώνουμε και η έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών, δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στη δημιουργία επιχειρήσεων. Το ΕΣΠΑ είναι ένα εργαλείο που, συνεχώς, ορθά βελτιώνεται για να καλύπτει την ανάγκη αυτή.
Με βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές θέτουν τα εξής ερωτήματα-προτάσεις προς τον Υπουργό Ανάπτυξης:    
1.      Αν προτίθεστε να επανασχεδιάσετε τα προγράμματα – δράσεις, έτσι ώστε ο αριθμός των αιτουμένων εγκρίσεων να ανέρχεται τουλάχιστον στο 80% .
2.      Αν προτίθεστε να επαναφέρετε τις προκαταβολές σε ποσοστό  100% του ποσού (όπως ισχύει μέχρι σήμερα)  αντί του 40% που περιλαμβάνεται στα υπό δημοσίευση προγράμματα.    
                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου