Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Στις 13 Ιανουαρίου η καταβολή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες


Στις 13 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες που δεν έχουν οργανικές θέσεις στα σχολεία, για το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 2014.
Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης μετά από επικοινωνία που είχε με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.
Υπενθυμίζεται πως το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) ορίστηκε και για το διδακτικό έτος 2014-2015, ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, που είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους ανάδοχους καθαριστές/καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.
Μετά την υπογραφή των Κοινών Υπουργικών αποφάσεων μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 16 Δεκεμβρίου προχώρησε η διαδικασία χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών με το ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες.
Υπενθυμίζεται πως με αντίστοιχη παρέμβαση του Γιώργου Κοντογιάννη τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις των καθαριστριών για το διάστημα 11-9-2013 έως 30-6-2014 και είχε προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου