Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Να «μπουν» οι ΓΟΕΒ στα ποτάμια



Να «μπουν» οι ΓΟΕΒ στα ποτάμια προτείνει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης υιοθέτησε την πρόταση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Πηνειού Σπύρος Βασιλείου, όπως διατυπώθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, αναγνωρίζοντας το διπλό όφελος που θα υπάρχει για το κοινωνικό σύνολο από την υλοποίησή της. Οι παρεμβάσεις των ΓΟΕΒ θα έχουν ως αποτέλεσμα πρώτον, να καθαρίζονται οι κοίτες των ποταμών και κατά συνέπεια να μειώνονται οι κίνδυνοι των πλημμυρών (που ήδη είναι αυξημένοι καθώς τα περισσότερα ποτάμια βρίσκονται στο όριο της υπερχείλισης) και δεύτερον, τα αδρανή υλικά που θα εξάγονται να χρησιμοποιούνται για την οδοποιία, κυρίως αγροτική και τοπική.
Με βάση τα παραπάνω ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει το εξής ερώτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς:
«Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) να «μπαίνουν» στα ποτάμια προκειμένου να κάνουν αμμοχαλικοληψίες από τις κοίτες των ποταμών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου