Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού



            Την άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ζητεί για άλλη μια φορά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως παρά τη δέσμευση που υπάρχει από την πολιτεία από το 2008 για την ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού, οι μαθητές συνεχίζουν την παρακολούθηση των μαθημάτων μέσα σε λυόμενες αίθουσες και στερούνται των βασικών υποδομών που αντιστοιχούν σε ένα μουσικό σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ’ E: 38.00/4922 έγγραφο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ζητείται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, η οποία καταργεί της επί μακρόν  ανεκτέλεστες Υπουργικές Αποφάσεις των Προγραμματικών Συμβάσεων, διότι δεν ανταποκρίθηκαν θετικά οι αντίστοιχοι φορείς υλοποίησης των έργων.
Μεταξύ άλλων ζητείται και η κατάργηση της με αριθμ. ΣΤ1/165299/ΣΤ1/19.12.2008 απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για το έργο: «Μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη για την κατασκευή Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου του Δήμου Βαρθολομιού» με δυνατότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της ΟΣΚ Α.Ε με τη Ν.Α Ηλείας».
Έκτοτε, και παρά τη δέσμευση που υπάρχει από την πολιτεία από το 2008 για ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού, οι μαθητές συνεχίζουν την παρακολούθηση των μαθημάτων μέσα σε λυόμενες αίθουσες και στερούνται των βασικών υποδομών που αντιστοιχούν σε ένα μουσικό σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα της ανέγερσης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού;
2.    Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου