Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση για τα προβλήματα των Τ.Ε.Ι



Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας που έχουν έδρα στην Ηλεία ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ηλείας κ. Ανδρέα Κορδονούρη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα  Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, Τεχνολόγων Γεωπόνων και Πληροφορικής και ΜΜΕ.
To μεγαλύτερο ζήτημα είναι η έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην διδάσκονται τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα μαθήματα και να μη μπορούν να εξεταστούν σε αυτά, χάνοντας επί της ουσίας ακαδημαϊκά εξάμηνα χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η έλλειψη κονδυλίων και υποδομών δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, για το οποίο δεν πληρούνται τα στοιχειώδη ακαδημαϊκά πρότυπα ως προς τη λειτουργία των κατευθύνσεων της ζωικής παραγωγής και της αγροτικής οικονομίας.
Στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, το ζήτημα της μεταβατικότητας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία ως προς το γιατί στο χειμερινό εξάμηνο δεν θα διδαχθούν τα μαθήματα του Α’ εξαμήνου και στο εαρινό τα μαθήματα του Β’ εξαμήνου. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Ηλείος Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό Παιδείας την πρόταση των φοιτητών να διδαχθούν τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου που δεν διδάσκονται τώρα κατά το εαρινό εξάμηνο, καθώς οποιαδήποτε άλλη λύση δεν είναι αυτή τη στιγμή εφαρμόσιμη.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ερώτηση που κατέθεσε ώστε να παρέμβει άμεσα προς την επίλυσή τους, προκειμένου να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην πορεία των σπουδών των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου