Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο



Καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ οι ζημιές που προκαλούνται από ανεμοστρόβιλο, όπως προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Π. Κουκουλόπουλου, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Απασχόλησης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει θέσει επανειλημμένα το ζήτημα της ένταξης του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας, ώστε σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές σε κτίρια, αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις, εν γένει υποδομές και καλλιέργειες να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Οι ζημιές που
προξενούνται από ανεμοθύελλα (συμπεριλαμβάνεται και ο ανεμοστρόβιλος) καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και αποζημιώνονται.
Επίσης, σημειώνεται ότι, οι ζημιές που προξενούνται σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (φυτικό, πάγιο κεφάλαιο κλπ) από σφοδρότητα επιφανειακών ανέμων ιδιαίτερα μεγάλης έντασης τουλάχιστον 8 beaufort, εντάσσονται σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (αρμοδιότητας ΠΣΕΑ) και ενισχύονται σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων και των Κοινοτικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τη γεωργία και τη δασοκομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου