Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Να δοθεί μεγαλύτερη επιχορήγηση στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ηλείας



Την αύξηση της επιχορήγησης προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, ώστε να είναι στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει ότι οι εφετινές επιχορηγήσεις είναι πολύ μικρότερες αυτών που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που δυσχεραίνει την λειτουργία των σωματείων. Παράλληλα, ζητεί να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει δοθεί εφέτος επιχορήγηση στα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Κατηγορίας (νυν Γ’ Εθνική κατηγορία) και συγκεκριμένα στις ομάδες της Ηλείας Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας και ΠΦΟ Πανόπουλου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός δόθηκε το ποσό των 1.434.100 ευρώ ως επιχορήγηση στα ποδοσφαιρικά σωματεία που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Ωστόσο τα ποσά που δίνονται ανά κατηγορία είναι μειωμένα σε σχέση με αυτά της τελευταίας επιχορήγησης. Συγκεκριμένα για τις κατηγορίες Α1 και Α2 δίνεται επιχορήγηση 600 € ανά σωματείο έναντι 2.400€ που ήταν η τελευταία επιχορήγηση, για την Β’ κατηγορία 500€ έναντι 1.600€ και για τη Γ΄ Κατηγορία 400€ έναντι 1.100€ .
Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι πως για τις ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Κατηγορίας (νυν Γ’ Εθνική κατηγορία) δεν προβλέπεται να δοθεί επιχορήγηση. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι εξής ομάδες της Ηλείας: Νέα Μανωλάδα, ΠΑΟ Βάρδας και ΠΦΟ Πανόπουλου.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο είναι μειωμένες εφέτος οι επιχορηγήσεις σε σχέση με την τελευταία φορά που δόθηκαν;
  2. Για ποιο λόγο δεν έχει δοθεί εφέτος επιχορήγηση στα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Κατηγορίας (νυν Γ’ Εθνική κατηγορία) και συγκεκριμένα στις ομάδες της Ηλείας Δόξα Νέας Μανωλάδας, ΠΑΟ Βάρδας και ΠΦΟ Πανόπουλου; Έχει προγραμματιστεί για αργότερα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου