Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εξετάζει το Υπ. Οικονομικών την επέκταση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις



Εξετάζει το Υπ. Οικονομικών την πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργού Απασχόλησης Γιώργου Κοντογιάννη για επέκταση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης στη Βουλή, με την οποία ζητούσε να εξεταστεί η δυνατότητα να μειωθεί σε ένα ή δύο μήνες ο χρόνος που χρειάζεται να παρέλθει από την αρχική απόφαση απαλλαγής (αντί έξι μηνών που ισχύει σήμερα) για να αιτηθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αύξηση του ορίου απαλλαγής ΦΠΑ.
Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός Οικονομικών: «Εν όψει της επανέκδοσης των Αποφάσεων που έχουν εκδοθεί μέχρι 31.12.2013 κατ’ εξουσιοδότηση του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύει στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013)-μεταξύ των οποίων είναι και η ρύθμιση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση συμπληρωματικού ορίου απαλλαγής στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν της διαδικασία απαλλαγής από το ΦΠΑ της Α.Υ.Ο ΠΟΛ 1262/2.8.1993- εξετάζεται από την αρμόδια Υπηρεσία κάθε πρόταση στο πλαίσιο ορθής εφαρμογής της παραπάνω Οδηγίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την διευκόλυνση των φορολογούμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου