Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Να δοθεί άμεσα η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες



 Να δοθεί άμεσα η επιστροφή του ΦΠΑ σε όλους τους αγρότες ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρεται ειδικά στην περίπτωση των 62 δικαιούχων αγροτών της Ομάδας Παραγωγών της Αμαλιάδας, των οποίων οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά έχουν σταλεί για επανέλεγχο στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, καθώς έχουν προσκομίσει τιμολόγια τα οποία είναι πάνω από το πλαφόν των ακαθάριστων εσόδων.
Ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει πως είναι η δεύτερη χρονιά που δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα, το οποίο είχε τονίσει εξ αρχής ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποιημένων Οπωροκηπευτικών Ν. Ηλείας  Χρήστος Βαλιανάτος ζητώντας εκτός από την επανεξέταση του πλαφόν την  τοποθέτηση δύο ατόμων στη ΔΟΥ Αμαλιάδας, που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το παραπάνω ζήτημα, ώστε να προχωρήσει ο έλεγχος το ταχύτερο δυνατό.
            Παράλληλα, ο Γιώργος Κοντογιάννης στην ερώτησή του μεταφέρει και το αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας να γίνει άμεσα επιστροφή του ΦΠΑ 2013 στους δικαιούχους παραγωγούς ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να λυθεί τo πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και οι αγρότες της Ηλείας να πάρουν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται από την επιστροφή του ΦΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου