Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Να απαντηθούν τα ερωτήματα για το Μουσείο Νεοτέρων Ολυμπιακών Αγώνων



Να λειτουργήσει ξανά το Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει πως το Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,  παραμένει κλειστό χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.
Στο εν λόγω Μουσείο φιλοξενείται ένας μεγάλος αριθμός εκθεμάτων που αφορά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και τη Μεσολυμπιάδα του 1906 που έγιναν στην Αθήνα καθώς και τις επόμενες σύγχρονες Ολυμπιάδες, για την τύχη των οποίων τίθενται πλέον ερωτήματα.

Με δεδομένο ότι ειδικά τους θερινούς μήνες επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία χιλιάδες τουρίστες από όλο το κόσμο και οι οποίοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων γιατί παραμένει επί μήνες κλειστό, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:

  1. Για ποιο λόγο παραμένει κλειστό το Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία;
  2. Υπάρχει πρόβλεψη να ανοίξει το Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία και αν ναι πότε;
  3. Τι ακριβώς συμβαίνει με τα εκθέματα, παραμένουν εντός του χώρου του Μουσείου και πώς φυλάσσονται;

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου