Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Επικούρειο Απόλλωνα



Για τα έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Επικούρειο Απόλλωνα ενημέρωσε τον Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει για πολλοστή φορά Ερώτηση στη Βουλή με την οποία είχε επισημαίνει την ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτατα οι εργασίες που αφορούν στην βελτίωση της πρόσβαση στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα αλλά και να γίνουν συμπληρωματικά έργα καθώς είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στο Μνημείο από τη Νέα Φιγαλεία, από την Ανδρίτσαινα και από τα Πλατάνια, καθώς το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο.
Ο Ηλείος Βουλευτής τονίζει πως εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς με παγκόσμια πολιτιστική αξία είναι επί της ουσία αποκλεισμένος, τη στιγμή που η ανάπτυξη του τουρισμού για την Ηλεία αποτελεί βασικό ζητούμενο.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών κοινοποιεί έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 41358/502/13.2.2014 απαντήσεώς μας στην 5992/4.2.2014 προηγούμενη σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Γεωργίου Κοντογιάννη, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας προχώρησε στην υλοποίηση της αποκατάστασης κατολίσθησης στις δύο θέσεις, δηλαδή:
α) Στο «δυστύχημα» πριν τον οικισμό Λεπρέου και
β) Στα «Ρεβελέικα» μετά το Λέπρεο, στο πλαίσιο της εργολαβίας: “Αποκατάσταση ζημιών στο Ε.Ο Δίκτυο πυρόπληκτων περιοχών Ν. Ηλείας Υποέργο: Δρόμος Θολό-Φιγαλεία-Ναός Επικούρειου Απόλλωνα».
Με την εργολαβία συντηρήσεως του νοτίου τμήματος Ν.Ηλείας με τίτλο: «Συντήρηση-οδική ασφάλεια Επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ηλείας στα όρια των Δήμων Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας» με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, η σύμβαση της οποίας θα υπογραφεί εντός του Ιουλίου 2014, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω βελτίωση του άξονα Θολό – Φιγαλεία – Πετράλωνα – Περιβόλια - Επικούρειος Απόλλωνας (αποκατάσταση κατολίσθησης  στη γέφυρα Στομίου, άρση καταπτώσεων, διαγράμμιση, στηθαία ασφάλειας κλπ.).
Στον οδικό άξονα Κρέστενα-Ανδρίτσαινα-Θεισόα προς Μεγαλόπολη έγινε πρόσφατα συντήρηση με ασφαλτοτάπητα από Ανδρίτσαινα προς Θεισόα (όρια Νομού) και καθαρισμός ερεισμάτων, κατά τμήματα, σε μήκος περίπου 15 χλμ. Επίσης, προβλέπεται η συντήρηση και από Ανδρίτσαινα προς Επικούρειο Απόλλωνα καθώς και στο τμήμα Καλλιθέα-Ανδρίτσαινα.
Τέλος όσον αφορά στην εξέλιξη της εγκατεστημένης εργολαβίας βελτίωσης οδού Κρέστενα-Ανδρίτσαινα στο τμήμα Διάσελα-Μπαρακίτικα μήκους 8χλμ, που συγχρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Δ.Ε με ποσό περίπου 15.200.000 ευρώ, εκτιμάται ότι αυτή θα ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου