Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»



Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης επισημαίνει πως εδώ και μήνες σε πανελλαδικό επίπεδο οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι-γεγονός που ισχύει και για τους 80 εργαζόμενους στην Ηλεία, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 1900 ηλικιωμένους, άτομα ανήμπορα με αναπηρίες, χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, ενώ βρίσκονται σε συνεχή αβεβαιότητα για τη χρηματοδότηση και το μέλλον του θεσμού.
Ο Ηλείος Βουλευτής στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επί του θέματος τον Απρίλιο με α.π. 7494/3.4.2014, έλαβε ως απάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών ότι υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος πέραν της 30ης Σεπτεμβρίου 2014.

Με δεδομένο ότι πρέπει άμεσα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του Προγράμματος ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής Ερωτήματα προς τον Υπουργό Εσωτερικών:
1.      Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» σε πανελλαδικό επίπεδο και ειδικότερα στο Νομό Ηλείας;
2.      Ποιος ο λόγος της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων;
3.      Θα υπάρξει στο εξής σταθερή ροή χρηματοδότησης προς του φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»;
4.      Με ποιον τρόπο θα διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρέχουν υπηρεσίες για 12 συνεχή χρόνια;
5.      Ποιες οι προθέσεις σας αναφορικά με τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» μετά την 30.9.2014;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου