Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

«Μας λείπει η ομαδικότητα» (Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα briefingnews.gr)


Το μήνυμα για την Ελλάδα του αύριο ήλθε από τη Σαγκάη. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Δεκατρία κορίτσια κι ο προπονητής τους πέτυχαν το απίστευτο:

Έγιναν πρωταθλητές κόσμου στο πόλο. Μόνα τους όπλα η θέληση, η δουλειά και η ομαδικότητα. Όσα δηλαδή χρειάζεται να δείξουμε εμείς οι πολιτικοί, κατ’ αρχάς, και ο λαός στη συνέχεια, για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση.



Μας λείπει, όμως, η θέληση. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά η παρούσα κυβέρνηση αρνείται να το εφαρμόσει. Αρνείται πρώτα απ’ όλα να συγκρουσθεί με νοοτροπίες που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε και καθιέρωσε ως ίδιον πλέον του χαρακτήρα των Ελλήνων. Σήμερα, όμως, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε κυβέρνηση που όχι μόνο όσα λέει τα εννοεί, αλλά να τα εφαρμόζει και μάλιστα με ταχύτητα, τέτοια που ο τρόπος και ο χρόνος εφαρμογής τους και μόνο να αποτελούν μηνύματα αποφασιστικότητας προς τις αγορές.

Μας λείπει η εργατικότητα. Όλοι γνωρίζουμε ότι τόσα χρόνια ζούσαμε σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας. Ζούσαμε με δανεικά ξοδεύοντας περισσότερα από όσα παρήγαμε ως χώρα, ως λαός. Παρά ταύτα ως κοινωνία δεν είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε στην άκρη συνήθειες και κεκτημένα του παρελθόντος. Όσα συμβαίνουν και με όσα ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα η Αθήνα και η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι θα χάσουμε πολλά από όσα κατείχαμε. Ότι η δική μας γενιά θα επιστρέψει τουλάχιστον τρεις δεκαετίες πίσω και θα προσφέρουν τόσα όσα χρειάζονται για να ζήσουν τουλάχιστον ανεκτά και με θετικές προοπτικές τα παιδιά μας. Τους το οφείλουμε.

Μας λείπει η ομαδικότητα.

Και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στο πολιτικό μας σκηνικό. Ακόμα και στις περιπτώσεις που η ανάγκη για ορισμένα μέτρα είναι πρόδηλη, ακόμα και τότε κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν το θάρρος να αφήσουν στο περιθώριο τη νοοτροπία περασμένων δεκαετιών δεν έχουν την τόλμη να δυσαρεστήσουν την κομματική τους πελατεία και να θέσουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το πρόσκαιρο συμφέρον του κόμματος. Ή να παραμερίσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να δώσουν το χέρι στον πολιτικό τους αντίπαλο και να εργασθούν από κοινού για το μέλλον της κοινής πατρίδας, στέλνοντας ένα καθοριστικό μήνυμα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.


(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα briefingnews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου