Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

4 χρόνια μετά τις πυρκαγιές η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Ηλεία

Η σημερινή μέρα είναι πάνω από όλα μέρα μνήμης για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας του Αυγούστου 2007. Κανείς από μας δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ανθρώπους αυτούς και το δράμα των οικογενειών τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Η σημερινή μέρα είναι πάνω από όλα μέρα μνήμης για τα θύματα της πύρινης λαίλαπας του Αυγούστου 2007. Κανείς από μας δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ανθρώπους αυτούς και το δράμα των οικογενειών τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Πέρα όμως από αυτό, η θλιβερή αυτή επέτειος καταδεικνύει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Ότι η Ηλεία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της.
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε στο πολυδιαφημισμένο σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας, αλλά αντιθέτως με πράξεις ή με παραλήψεις οδηγεί την Ηλεία στο μαρασμό.
Και να σκεφτεί κανείς πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο ενός πρωτοφανούς επικοινωνιακού παιχνιδιού τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας, είχε προχωρήσει σε μεγαλόσχημες υποσχέσεις που έφτασαν στην ακραία ενέργεια της «υιοθεσίας» του Νομό μας! Ο χρόνος όμως απέδειξε πως όλα αυτά δεν ήταν παρά μόνο λόγια του αέρα.
Αυτή τη στιγμή η Ηλεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η Κυβέρνηση έχει «παγώσει» όλα τα μεγάλα έργα όπως την Ολύμπια Οδό και το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Οι πολίτες χάνουν συνεχώς από το εισόδημά τους, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη ενώ οι αγρότες και οι υπόλοιποι επαγγελματίες βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης
Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι η κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη, με τα εναπομείναντα 120 εκατ. ευρώ, που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού, να είναι εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο κανένα στοιχείο για την τύχη τους.
Όλα αυτά με οδήγησαν στο να καταθέσω και νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητώ να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση του λογαριασμού από την κατάργηση του Ε.Τ.Α.Ε.Α και μετά, ώστε να διαλυθούν οι όποιες υποψίες για χρησιμοποίηση των χρημάτων για άλλους σκοπούς. (Η Ερώτηση επισυνάπτεται)
Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ολιγωρία για τη μη απόδοση των χρημάτων για την εκτέλεση έργων και την χρηματοδότηση κοινωνικών παροχών στις πυρόπληκτες περιοχές, ενέργειες οι οποίες είναι αναγκαίες για να οδηγηθεί η Ηλεία στο δρόμο της ανάπτυξη.
Για άλλη μια φορά καλώ τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις επιστολές που του έχω στείλει, να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες εκείνες που θα αποδεσμεύσουν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη, ώστε επί τέλους οι προσφορές του ελληνικού λαού να βρουν τον πραγματικό τους αποδέκτη, που δεν είναι άλλος από τους πυρόπληκτους πολίτες της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου