Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Από τον Άννα στον Καϊάφα» τα 2,8 εκατ. ευρώ για την Αρχαία Ολυμπία


«Από τον Άννα στον Καϊάφα» τα 2,8 εκατ. ευρώ για την Αρχαία Ολυμπία, καθώς το κάθε ένα από τα αρμόδια Υπουργεία μεταθέτει την ευθύνη της απάντησης στο άλλο, με αποτέλεσμα εδώ και 3 μήνες ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης να μην έχει λάβει απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης στην Ερώτησή του (αριθμ. πρωτ. 15035/15.4.11) αναφερόταν στο έργο «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αρχαίας Ολυμπίας», προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα πραγματοποιηθεί και ζητούσε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τους λόγους ματαίωσής του.
Όσο για τις απαντήσεις των Υπουργείων, αυτές αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα της σύγχυσης που επικρατεί στην Κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Οικονομικών στην απάντησή του αναφέρει πως αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού αναφέρεται επιγραμματικά σε αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, δηλώνει πως αρμόδια να απαντήσουν είναι τα Υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Το Υπ. Εσωτερικών από την πλευρά του αναφέρει πως αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Μετά από όλα αυτά το ερώτημα που έθεσε ο Βουλευτής παραμένει ακόμα αναπάντητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου