Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Χωρίς ουσία για τους παραγωγούς καρπουζιών οι ρυθμίσεις Σκανδαλίδη


Στα 22,9 ευρώ/ στρέμμα μπορεί να μειωθεί η ειδική ασφαλιστική εισφορά για τους παραγωγούς καρπουζιού σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων απαντώντας στην ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη για τον εάν θα εξετάσει τελικά το αίτημα των παραγωγών καρπουζιού για απαλλαγή εισφοράς στον ΕΛ.Γ.Α αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όσον αφορά στο ύψος των εισφορών σε σύγκριση με αυτές που καταβάλλονταν με το παλιό σύστημα, δεν προκύπτει, κατά την εκτίμηση των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. , σημαντική μεταβολή.
Ειδικότερα, έπειτα και από την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, η ειδική ασφαλιστική εισφορά για τα πρώιμα καρπούζια ανέρχεται σε 41,6 ευρώ/στρ. (αντί του αρχικού 60,8 ευρώ/στρ). Επιπλέον, έχει προβλεφθεί, αν κάποιος παραγωγός εκτιμά ότι η υφιστάμενη ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής του διαφοροποιείται από την αντίστοιχη μέση του Νομού, μπορεί είτε να την αυξήσει κατά 20%, είτε να τη μειώσει, επίσης κατά 20%, με συνέπεια την αντίστοιχη μεταβολή και της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς. Βάσει των παραπάνω, η ασφαλιστική εισφορά που θα πληρώσει ένας παραγωγός, πρώιμου καρπουζιού στο Νομό Ηλείας, μπορεί να μειωθεί στα 33,28 ευρώ/ στρέμμα.
Επιπλέον, για τα καρπούζια υπαίθρου η ειδική ασφαλιστική εισφορά ανέρχεται στα 28,6 ευρώ/στρ., και εάν ο παραγωγός επιθυμεί τη μείωση της ασφαλιζόμενης αξίας ης παραγωγής του κατά 20%, τότε, αντιστοίχως, η ειδική ασφαλιστική εισφορά θα μειωθεί στα 22,9 ευρώ / στρέμμα (καρπούζια υπαίθρου)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου