Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Θέμα: Εκκρεμεί η οριοθέτηση της κατολισθαίνουσας περιοχής της Καυκανίας



            Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 31.1.2014 (α.π. 5912), έθεσα ως επιτακτική ανάγκη την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα καθίζησης στην Καυκανιά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας καθώς ήδη στην περιοχή έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στα κτίρια.
            Στην απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, αναφέρεται πως, μετά την κατάθεση των με αρ. πρ. 30972/251/31.01.14 και 1488/3.2.14 εγγράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τα οποία ζητείται η οριοθέτηση της κατολισθαίνουσας περιοχής της τέως κοινότητας Καυκανιάς και η αποκατάσταση των πληγέντων, η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ) του Υπουργείου Υποδομών θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής της Καυκανιάς και την ένταξή της στο πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών του Υπουργείου Υποδομών.

            Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» της Ηλείας 14.5.14 και τις δηλώσεις της Διευθύντριας της ΥΑΣ κ. Μαρίας Κλεάνθη, η έγκριση από την ΥΑΣ έγινε στις 8 Απριλίου. Ωστόσο έκτοτε το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών δεν έχουν προβεί στις δέουσες ενέργειες, σε αντίθεση με τα Υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών, τα οποία έχουν ολοκληρώσεις τις διαδικασίες.
            Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να καθυστερεί η έκδοση του ΦΕΚ και κατά συνέπεια να μην προχωράει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί  (Οικονομικών, Εσωτερικών ,Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων):


1.    Θα προχωρήσουν άμεσα τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών στις δέουσες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριοθέτησης της κατολισθείσας περιοχής της Καυακανιάς,
2.    Προκειμένου να δημοσιευθεί το ΦΕΚ και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων, ποιες άλλες ενέργειες πρέπει να γίνουν και ποιος ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής τους;

14.5.2014                                                                       Ο ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου