Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Άγονες οι προκηρύξεις για ιατρό στη Νέα Φιγαλεία



Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ιατρούς για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων στο Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας και αυτός είναι και ο λόγος που το ιατρείο παραμένει χωρίς προσωπικό εδώ και μήνες παρά τις συνεχείς προκηρύξεις των θέσεων, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας στην απάντηση του: «Το προαναφερόμενο Περιφερειακό Ιατρείο είναι διθέσιο. Η μία θέση είναι κενή από τις 24.1.2013, λόγω λήξης της θητείας της ιατρού και προκηρύσσεται ανελλιπώς από την 4-10-2012 χωρίς να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από υποψήφιο ιατρό.

Η δεύτερη θέση είναι κενή από την 9-5-2013 έπειτα από παραίτηση του ιατρού λόγω έναρξης ειδικότητας και προκηρύσσεται ανελλιπώς από την 10-6-2013, χωρίς ομοίως να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τον υποψήφιο ιατρό.
Σύμφωνα με τον Π.Δ 131/87 (ΦΕΚ 73/Α/25-5-87) οι άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές προσδιορίζονται  με συγκεκριμένα κριτήρια. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου συμπεριλαμβάνει τις καθορισμένες από το προαναφερόμενο ΠΔ θέσεις στις προκηρύξεις, καθώς και στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που είναι συμπληρωματικές των προκηρύξεων.
Η υπηρεσία συμπεριέλαβε τις θέσεις του Περιφερειακό Ιατρείου Ν. Φιγαλείας στην από 19-5-2014 προκήρυξη, κατά την οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από υποψηφίους ιατρούς και θα συμπεριληφθούν στην επικείμενη προκήρυξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου