Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση για τις εξισωτικές αποζημιώσεις των αγροτών



            Σε παρέμβαση για τις εξισωτικές αποζημιώσεις των αγροτών προέβη ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 16 Βουλευτές της ΝΔ Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Η Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Νομού Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη.
            Οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρουν πως πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει ακόμα την εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2013, πρόβλημα το οποίο προέκυψε από την απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2012, σύμφωνα με την οποία αφαιρέθηκε ένας τεράστιος αριθμός στρεμμάτων που αφορούσαν αλπικά λιβάδια, προστατευόμενες περιοχές και δασώδεις μη ξυλευόμενες εκτάσεις, οι οποίες ανέκαθεν χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι από τους κτηνοτρόφους. Το ανωτέρω
πρόβλημα αντιμετωπίστηκε τόσο σε Εθνικό επίπεδο, με το Νόμο 4254, όσο και σε Ευρωπαϊκό  επίπεδο από το έτος 2015 και μετά, ωστόσο παραμένει η εκκρεμότητα για τα έτη 2013 και 2014.
            Με βάση τα παραπάνω οι Βουλευτές ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αναγνώριση της εκλεξιμότητας αλπικών, προστατευόμενων και δασικών εκτάσεων για τη διετία 2013-2014, όπως ισχύει για μετά το 2015.
            Τα ερωτήματα που θέτουν οι Βουλευτές προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι τα εξής:
-          Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων;
-          Πότε θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2013;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου