Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Nα ληφθούν μέτρα ώστε να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αγρότες και κτηνοτρόφοι



Να ληφθούν μέτρα ώστε να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηλείας, αλλά και των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδας, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΓΑ, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Παράλληλά, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί «κλειδί» για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των αγροτών και των κτηνοτρόφων στην Ηλεία, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επαρχεία, που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα τα βιβλιάρια τους να παραμένουν αθεώρητα και κατά συνέπεια να στερούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ήδη έχει γίνει γνωστό, ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του ΟΓΑ να προχωρήσει σε ρύθμιση ή λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις βεβαιωμένες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από τις αρχές του 2014.
Με δεδομένο ότι, πρώτον, η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε σημαντικό βαθμό τον πρωτογενή τομέα και δεύτερον, ότι το ίδιο το κράτος έχει καθυστερήσει την εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων και συγκεκριμένα την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ και Ενιαίας Ενίσχυσης,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να μην μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν αποδεδειγμένα να καταβάλουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ;
2.  Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρξει διευκόλυνση των αγροτών και των κτηνοτρόφων αναφορικά με τον διακανονισμό των χρεών τους προς τον ΟΓΑ;
3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και κατά συνέπεια να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου