Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση για την ενίσχυση των ΚΔΑΠ



             Το ποσό των 150.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ θα διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για τις Πράξεις  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (2013-2014), όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στην Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
            Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, οι εν λόγω Πράξεις, παρέχουν θέσεις φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρίες σε αντίστοιχες δομές. Στόχος των Πράξεων είναι οι ωφελούμενες μητέρες να διευκολυνθούν στην πρόσβασή τους στην απασχόληση και να εναρμονιστεί η οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή, με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας παιδιών και εξαρτημένων προσώπων.
            Ωστόσο ο κ. Μιχελάκης δεν δίνει απάντηση στην έκκληση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (επιστολή του οποίου διαβιβάστηκε με τη Αναφορά του Γιώργου Κοντογιάννη), σχετικά με την ενίσχυση του ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε voucher, καθώς σε περίπτωση που η κατάσταση παραμείνει ως έχει πολλά ΚΔΑΠ μικρών κυρίως Δήμων οδηγούνται στο κλείσιμο, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου