Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Προστασίας μητέρας και παιδιού στη μνήμη της Αθανασίας Παρασκευοπούλου - Με αφορμή την επέτειο από τις πυρκαγιές του 2007


Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Έξι χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007 ο χρόνος δεν στάθηκε σύμμαχος για την Ηλεία. Παρά τις υποσχέσεις όλων ανεξαιρέτως των Κυβερνήσεων ελάχιστα υλοποιήθηκαν. Τα προβλήματα όχι απλά παραμένουν αλλά έχουν γιγαντωθεί, με το λαό της Ηλείας να μετράει πλέον τις αντοχές του. Βέβαια, η ευθύνη για την διαμορφωθείσα κατάσταση βαραίνει και τις τοπικές ηγεσίες, οι οποίες με ελλιπή προγραμματισμό και λανθασμένες προτεραιότητες δεν αξιοποίησαν ευκαιρίες και λειτούργησαν με στενά τοπικιστικά κριτήρια.
Πέρα από τα παραπάνω ένα είναι βέβαιο: Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ τα όσα έγιναν τον Αύγουστο του 2007 και κυρίως να διατηρήσουμε τη μνήμη των συνανθρώπων μας που τόσο άδικα χάθηκαν.
Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινα στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά, στο όνομα της αδικοχαμένης μητέρας Αθανασίας Παρασκευοπούλου να δημιουργηθεί Κέντρο Προστασίας μητέρας και παιδιού, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Κρεστένων.

Αντικείμενο του Κέντρου θα είναι η ενημέρωση και την επί της ουσίας στήριξη της μητέρας σε όλα τα θέμα που άπτονται της καθημερινότητας από την προετοιμασία του τοκετού, τη γέννηση του παιδιού και το ρόλο της μαίας έως και την ανατροφή του μέσω του θηλασμού, της διατροφής, της εκπαίδευσης κλπ.       
Επίσης, ιδιαίτερα χρήσιμο θα ήταν, υπό την αιγίδα του συγκεκριμένου Κέντρου, να δημιουργηθεί Μεταπτυχιακό για μαίες, το οποίο δεν υπάρχει στη χώρα μας και ανταποκρίνεται στην τάση που υπάρχει παγκοσμίως για επιστροφή σε φυσικές μεθόδους τοκετού, στο θηλασμό κλπ.
            Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν, ούτε να απαλύνει τον πόνο των συγγενών τους. Όμως με ενέργειες όπως αυτή μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη τους και παράλληλα να περάσουμε το μήνυμα της αξίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και εν γένει στην προστασία της μητρότητας και του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου