Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Ηλεία




            Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και παιδαγωγικό υλικό στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της Ηλεία, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης τονίζει πως είναι αναγκαίο να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σταθμών, ενώ παράλληλα θέτει και το ζήτημα της διασφάλισης επαρκούς αριθμού θέσεων για όλα τα βρέφη και τα παιδιά της Ηλείας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος υπαλλήλων δημοσίων και κοινοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών Ηλείας, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στους σταθμούς είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν στο προσωπικό, στο παιδαγωγικό υλικό (βιβλία, παιχνίδια κλπ.) και στις υποδομές.
Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται στους σταθμούς δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες (μία παιδαγωγός χωρίς βοηθό αναλογεί σε περίπου 25 νήπια). Σε  αρκετές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (2 έως 11 μήνες), ενώ και στο υπόλοιπο προσωπικό παρουσιάζονται ελλείψεις (πχ. μάγειρες, βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι, καθαρίστριες κλπ.).
Σημειώνεται δε ότι αναμένεται πολλά παιδιά να μείνουν εκτός των 19 παιδικών σταθμών της Ηλείας και κυρίως σε Αμαλιάδα και Πύργο, όπου παρουσιάζεται και η μεγαλύτερη ζήτηση.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε προσωπικό, παιδαγωγικό υλικό και υποδομές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Ηλείας;
2.    Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν επαρκείς θέσεις για όλα τα βρέφη και τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της Ηλείας;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου