Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αδικία σε βάρος των διδακτορικών φοιτητών



Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:
Ο νόμος 4009/2011 ορίζει ότι για να μπορεί κάποιος κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών να υποβάλει αίτηση για πρόσληψη σε ένα ΑΕΙ πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον ένα κύκλο σπουδών σε άλλο ΑΕΙ. Στις μεταβατικές διατάξεις δεν προβλέπεται καμία ειδική ρύθμιση για όσους είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων και για όσους έχουν ξεκινήσει το διδακτορικό τους πριν την ψήφιση του νόμου, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τις διαδικασίες εκλογής νέων επίκουρων καθηγητών.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση προσκρούει στην Συνταγματική αρχή της αναδρομικότητας αφού οι εν λόγω επιστήμονες διέθεσαν πολύ χρόνο και κόπιασαν με την προοπτική να μπορούν να κάνουν Ακαδημαϊκή καριέρα. Ο νόμος όμως τους στερεί αυτό το δικαίωμα χωρίς να μπορούν να κάνουν πλέον κάτι για αυτό.


Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Προτίθεται να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος αυτών των επιστημόνων που τους στερεί ένα όνειρο ζωής για το οποίο έχουν αγωνιστεί σκληρά, προσθέτοντας τροπολογία στις μεταβατικές διατάξεις που να τους δίνει την δυνατότητα, εφόσον έχουν λάβει το διδακτορικό δίπλωμα ή έχουν ξεκινήσει το διδακτορικό τους πριν την ψήφιση του νέου νόμου, να γίνονται επίκουροι καθηγητές σε όποιο ΑΕΙ επιθυμούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου