Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες


 
Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 15 και 16 Οκτωβρίου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά και την καταγραφή τους που ολοκληρώθηκε πρόσφατα,  ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
            Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις συνεπαγόμενες πλημμύρες στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία αναφέρονται οι μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο, στην αγροτική παραγωγή, στην κτηνοτροφία και στις επιχειρήσεις.
Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο και τα τμήματα αποστραγγιστικών τάφρων οι ζημιές ανέρχονται σε 1.500.000 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις, κατά δήλωση των πληγέντων, υπέστησαν ζημιές ύψους 73.400 ευρώ. Ως προς την αγροτική παραγωγή ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε καταγραφή και  αποτίμηση του ύψους των ζημιών.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.     Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 15 και 16 Οκτωβρίου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
2.     Θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου