Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Όχι στην ισοπεδωτική συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ΠΔΕ


Για τις προθέσεις του Υπ. Παιδείας αναφορικά με την κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ζητεί να ενημερωθεί ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου.

            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης αναφέρθηκε στην  πρόβλεψη του νόμου 4009/2011 για διάλυση των υφιστάμενων Τμημάτων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ με ίδρυση προγραμμάτων σπουδών και Σχολών μέχρι τις 30 Απριλίου του 2012, η οποία ανοίγει το δρόμο για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υφιστάμενων Σχολών ή Τμημάτων.
            Αναφερόμενος στην περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία είναι από τις τελευταίες σε ανάπτυξη, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα και να εφαρμοστούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η συμβολή του κάθε τμήματος στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό των περιοχών καθώς και η συνάφεια και η συνεισφορά του αντικειμένου σπουδών στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και στην αντιμετώπιση της κρίσης.
            Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της άμεσα ώστε να μην συνεχίσουν να πλανώνται φήμες που δημιουργούν αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου